Sange til bisættelse og begravelse

For mig er det en virkelig stor og vigtig opgave at blive betroet, at få lov til at synge til en bisættelse eller begravelse.

Det er her vi mindes den afdøde, og synger salmer og historier om afdødes liv. Nogen gange har afdøde selv planlagt deres bisættelse; planlagt salmer og sange - andre gange er det de efterladte, der mærker et behov for at lade musikken tale til bisættelsen.

Lige meget hvad der er grunden til at i netop har valgt at få en sang fremført, så synes jeg at det er en god idé. Musikken kan noget. Når vi synger med på salmerne i kirken, hvor svært det end er at synge med i den sårbare situation, får vi udtrykt os i den situation vi sidder i. Jeg tænker at det er sundt, og det giver et udtryk for de svære følelser man sidder med.
Når i får en sang fremført vælger i selv at sætte præg på bisættelsen. I vælger nogle ord og toner i gerne vil lade følge den afdøde, og vi skaber et rum, hvor i kan lade sangen tale, skabe indre billeder om dejlige minder i har med den i har mistet.

Nedenfor har jeg salmet nogle sange, som jeg ofte bliver bedt om at synge til bisættelser. Men det helt rigtigt sangvalg for jer kan lige så godt være noget helt andet end de sange jeg nævner.

Var det en sang som afdøde holdt af at lytte til eller synge? Er det en sang i har haft en særlig oplevelse med? Eller rummer teksten lige præcis det du gerne vil sige?

Tag endelig kontakt.