Om Sofie

Jeg hedder Sofie Christiansen og er uddannet rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium. Jeg har sunget siden jeg var helt lille, og jeg har brugt mange timer på at sidde ved mine forældres klaver og synge de samme sange igen og igen.
Det med at synge store og vilde krøller på tonerne har aldrig interesseret mig. Men det har været historierne og formidlingen af dem, der er det vigtigste for mig. Derfor er jeg så glad for at jeg får lov til at komme ud til så mange helt specielle og helt private begivenheder og lægge en ny mening i sangene hver gang jeg synger dem. For jeg ser hver gang, hvordan folk reagerer på sangene, på en ny måde.

Jeg er opvokset i Kongens Lyngby og i 2012 flyttede jeg til Århus for at studere sang og sangskrivning på Det Jyske Musikkonservatorium.

Ud over at synge ønskede sange til privatarrangementer, virker jeg også som musiker ogsangskriver i andre projekter. Her er et lille udpluk af bands jeg spiller i:

Ulvetimen

Ulvetimen er et band fra Århus. Det er mørke og uromantiske sange, der musikalsk blander nordisk rockmelankoli med elementer fra amerikansk folk. Med blandt andre Nick Cave som lyrisk forbillede handler Kristian Kjærulff Ravns danske tekster om, at have de bedste intentioner, men i stedet at ende med, at gøre de værst tænkelige ting.  Jeg har spillet i bandet siden 2015.

www.ulvetimen.dk

Favn

Favn er dansksprogede sange inspireret af den danske sangtradition i højskolesangbogen og fællesskabet i sangen. Teksterne tager udgangspunkt i livet idag. Det er et nyt sangskrivnings-samarbejde jeg har med Martin Baltser.

Gunnertoft Gospel Singers

Gunnertoft Gospelsingers er et professionelt gospelkor drevet af Jakob Gunnertoft. Alle sangere i koret er konservatorieuddannede.

Jeg fik lov at være solist på sangen I Need You skrevet af Jakob Gunnertoft.

www.gunnertoft.dk

Musikflyveren

Jeg er forsangeren i børnebandet musikflyveren. Rasmus Hollerup og Clara Aaholm har skrevet nogle fantastiske sange om mange af verdens lande. I musikflyveren spiller vi både koncerter og underviser børnegrupper i sang, musik og bevægelse.

www.musikflyveren.dk